- Fotogalerij

Diverse technieken v.w.b. ingroeiende nagels,  drukverlichting en ortheses

Orthese

De orthesetechniek is het behandelen van teen afwijkingen die pijnklachten of standsafwijkingen geven. De behandeling is gericht op het verbeteren of het behouden van de beweging die nodig is in de tenen. Een orthese kan toegepast worden bij; een regelmatig terugkerende pijnlijke likdoorn tussen de tenen, pijnlijke likdoorn boven op de tenen, hamertenen, klauwtenen, ruitertenen (ene teen over de ander), pijnlijke hallux valgus (knok zijkant grote teen), scheeftstand van tenen.

Nagelbeugeltechniek

Een ingroeiende teennagel kan heel veel pijn en last veroorzaken. Wanneer de nagel door een regelmatige reguliere behandeling toch verkeerd blijft groeien kan een nagelbeugel uitkomst bieden. Een tijdelijke plaatsing van een nagelbeugel beïnvloed de groei van de nagelen voorkomt dan deze weer ingroeit.

Nagelreparatie met gel

De functie van de nagels is voornamelijk het beschermen van vinger- en teentoppen. Als om een of andere reden de nagel geheel of gedeeltelijk is verwijderd, wordt pas duidelijk hoe belangrijk die functie is.
Een afgebroken nagel, een lelijke afgebrokkelde schimmelnagel of een andere beschadiging aan de teennagel, kunnen een reden zijn om met een doeltreffende geltechniek de nagel aan de teen weer te herstellen. Zo wordt én de nagel weer verfraaid én de functionaliteit teruggebracht.

Drukverlichting d.m.v. viltmateriaal

Cosmetische behandelingen

Ook voor cosmetische behandelingen kunt u uiteraard bij mij terecht. Zie onderstaande foto's